
Barnens påsk inspirer...
INGREDIENSER:
3 dl rismjöl (odlas)
3 st chocolate chip cookies(Crazy bakers) eller en halv påse Friend kakor från schär
100 g mjölkfitt smör (carlshamn)
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
2 tsk romarom
3-3,5 msk earl grey té
Tillagning:
Krossa kakorna med en matsked sedan häll i rismjölet och resten av ingredienserna. Blanda väl! Lägg den färdiga degen i kylskåpet i ca. 30 min. Under tiden kan du göra sockerpastan.
SOCKERPASTA:
0,5 msk gelatinpulver
2 msk kallt vatten
20 g kokosolja/kokosfett
0,5 dl mörk sirap
5 dl florsocker
0,5 msk solrosolja
matfärg (använd så mkt som du känner att du behöver)
Tillagning:
1. Häll vattnet och gelatinet i en kastrull, låt gelatinet först svälla och
ställ sedan kastrullen på plattan och värm försiktigt.
2. När gelatinet är smält tillsätt kokosfett och låt det smälta. Låt
blandningen svalna lite.
3.Tillsätt sirapen och florsockret och arbeta till en smidig deg.
4. Sockerpastan kavlas sedan och används på samma sätt som marsipan.
(Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk.)
Du även kommer att behöva Palmil choklad gjord på rismjölk för att doppa sidorna om du vill. Jag gjorde utan.

glutenfri dammsugare ...
Blev till och med godare än den man köper 😊 jag måste bara bli bättre på utseendet på den 😂
Recept kommer senare! 

Lyckad dammsugare :)
