1 Läs mer >>


Ingredienser för degen:

2,5 dl Fin Mix från Semper(glutenfritt mjöl)
0,5 tsk fiberhusk
0.5 pkt jäst
2 tsk socker
0.5 tsk salt
0.5 tsk vanilj (jag använder mig av ekologisk koncentrerad vanilj)
1,2 dl Ricke Dream rismjölk
1 msk solrosojla eller mjölkfritt margarin

+ Ca 0,5 Liter olja för fritering

Jag använde chokladfrosting gjort på mjölkfritt margarin, florsocker och kakao. + strössel för dekoration.

1. Värm upp rismjölken tills den blir fingervarmt (37 grader)

2. Lös upp jästen, saltet, sockret, vanilj i den.

3. Häll i fiberhusk och 1 msk olja alternativt smält mjölkfri margarin i rismölk blandningen. Blanda väl!

5. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan mjölet.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa i ca 30 minuter.

6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel.

7. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.

7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.

8. Dekorera sedan efter tycke och smak


Äggfria glutenfria mj...