0 Läs mer >>
Nya allergier har tillkommit. Hon korsreagerar på äpple, persika, selleri och latex också =( trots vi undviker all mat hon är allergisk mot, hon är fortfarande prickig?! Det gör mig såå arg!

Allergi...

0 Läs mer >>


Barnens påsk inspirer...

0 Läs mer >>
Nu, har vi gjort dammsugare för andra gången och här kommer receptet:
INGREDIENSER:
3 dl rismjöl (odlas)
3 st chocolate chip cookies(Crazy bakers) eller en halv påse Friend kakor från schär
100 g mjölkfitt smör (carlshamn)
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
2 tsk romarom
3-3,5 msk earl grey té
Tillagning:
Krossa kakorna med en matsked sedan häll i rismjölet och resten av ingredienserna. Blanda väl! Lägg den färdiga degen i kylskåpet i ca. 30 min. Under tiden kan du göra sockerpastan.

SOCKERPASTA:
0,5 msk gelatinpulver
2 msk kallt vatten
20 g kokosolja/kokosfett
0,5 dl mörk sirap
5 dl florsocker
0,5 msk solrosolja
matfärg (använd så mkt som du känner att du behöver)
Tillagning:
1. Häll vattnet och gelatinet i en kastrull, låt gelatinet först svälla och
ställ sedan kastrullen på plattan och värm försiktigt.
2. När gelatinet är smält tillsätt kokosfett och låt det smälta. Låt
blandningen svalna lite.
3.Tillsätt sirapen och florsockret och arbeta till en smidig deg.
4. Sockerpastan kavlas sedan och används på samma sätt som marsipan.
(Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk.)

Du även kommer att behöva Palmil choklad gjord på rismjölk för att doppa sidorna om du vill. Jag gjorde utan.

glutenfri dammsugare ...

0 Läs mer >>
Jag är överlycklig över att jag lyckades göra en supergod dammsugare då min dotter tjatat rätt länge om det...
Blev till och med godare än den man köper 😊 jag måste bara bli bättre på utseendet på den 😂
Recept kommer senare! 


Lyckad dammsugare :)

0 Läs mer >>
Morotssoppa och pannkakor blev det till middag =) Jag brukar alltid göra soppan på "Savannahs sätt" då menar jag anpassad efter hennes allergier, då slipper jag göra två olika. Så här gör jag: Jag skalar och skär 1 kg morötter + 1 potatis Jag fyller kastrullen med vatten tills vattnet täcker morötterna. När morötterna är mjuka, passerar jag de med mixern. Sedan gör jag en redning av mjölkfritt smör + maizena och rismjölk. När den är klar blandar jag i de passerade morötterna och låter det kokas i ca 2-3 min.

Krämig morotssoppa me...