Äggfria glutenfria mjölkfria munkar



Ingredienser för degen:

2,5 dl Fin Mix från Semper(glutenfritt mjöl)
0,5 tsk fiberhusk
0.5 pkt jäst
2 tsk socker
0.5 tsk salt
0.5 tsk vanilj (jag använder mig av ekologisk koncentrerad vanilj)
1,2 dl Ricke Dream rismjölk
1 msk solrosojla eller mjölkfritt margarin

+ Ca 0,5 Liter olja för fritering

Jag använde chokladfrosting gjort på mjölkfritt margarin, florsocker och kakao. + strössel för dekoration.

1. Värm upp rismjölken tills den blir fingervarmt (37 grader)

2. Lös upp jästen, saltet, sockret, vanilj i den.

3. Häll i fiberhusk och 1 msk olja alternativt smält mjölkfri margarin i rismölk blandningen. Blanda väl!

5. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan mjölet.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa i ca 30 minuter.

6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel.

7. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.

7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.

8. Dekorera sedan efter tycke och smak


Kommentarer:

1 Miriam:

skriven

Jag gjorde dessa igår:)

Det var ett lätt recept att följa och inte alltför "tropiska" indgridienser (var dock tvungen att andvända mycket mer mjöl för att degen var super rinning och kletig). Däremot jäste min deg knappast något och munkarna blev inte alls fluffiga och smakade jäst. Jag gjorde om receptet senare på kvällen, men degen jäste inte mycket mer. Jag var ändå noga med att det skulle vara 37 grader, handduk och att degen skulle stå lite varmt :/

meen.. Munkarna blev ändå helt okej goda. Kommer göra om receptet för att testa en en gång :)

Kommentera här: