Savannahs födelsedagstårta eller morotskaka med frosting


Morotstårta
½ tsk riven muskot
2 ½ dl strösocker
4 dl Finmix (Semper) glutenfri mjöl
1 krm salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 dl finriven morot
1 dl RiceDream rismjölk
1 tsk äppelcider vinäger
1 dl solrosolja
1 dl äppelmos
Kokos+mjölkfritt smör för att smöra och "bröa" formen
Smörj och "bröa" formen (18-22 cm form) och värm ugnen till 175°C.
Blanda muskot med strösocker, Fin mix glutenfri mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kanel. Rör ner finriven morot, rismjölk, vinäger olja och äppelmos. Vispa snabbt ihop tills smeten är slät. Rör ner finriven morot, Häll ner i formen och grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Testa med en provsticka som ska komma ut ren. Låt kakan svalna innan kakan dekoreras.
Frosting och kräm
1 dl kokosolja
100 g mjölkfri margarin
2 - 4 dl florsocker
saft och skal från ½ citron
Vispa ihop kokosolja med margarin. Vispa tills blandningen är luftig. Tillsätt florsocker efter smak och vispa i flera minuter för att få en lätt och luftig frosting. Tillsätt citsonsaft och skal.
Dela tårtan och lägg hälften av krämen mellan ochandra hälften ovanpå och på sidorna.
Dekorera med kokos.
Jag gjorde även sockerpasta för dekroration(hjärtat och dom små bollarna på hjärtat) och äggria marshmallows runt om tårtan.
Kakans originalrecept kommer från: Kakboken utan ägg och mjölk men jag var tvungen att ändra lite pga dotterns allergi.